Juilliard Tianjin
       
     
EXT_RIVER VIEW_TreesOff_hh2.jpg
       
     
v2_p.jpg
       
     
v1_p.jpg
       
     
Juilliard Tianjin
       
     
Juilliard Tianjin

Tianjin, CN

The public landscape at Juilliard is part of a larger greenspace system made up of a riverfront park, continuous along the periphery of the district, and a cross-district green space, at the center of which sits the Tianjin high speed rail station.  The grain of these larger gestures will be recognized in the design of the park at Juilliard.  Serving as a cultural anchor for the business district and a destination for concert goers, students, performers, and educators, and located at the intersection between two major populations of public foot traffic (those walking along the riverfront and those walking toward the water from the high speed rail entry and local streets of the district),   the park will support a wide range of audiences and activities. The landscape manages the cross flows of pedestrian traffic, with increasing openness and flexibility of use toward the waterfront. 

The public plaza on the west side of the building functions as a gathering space, a place for the public to stroll and interact, and informal performance space. The plaza includes a civic scaled fountain of arcing jets to mark this public space and delight children of all ages.  The sculpted seating terrace will provide ample places to sit, and accommodate outdoor dining that can spill outside from the adjacent cafe. During events the seating will facilitate outdoor viewing of the stage and digital façade on the west side of the building. 

 

Landscape Architecture: Hargreaves Associates

2016

EXT_RIVER VIEW_TreesOff_hh2.jpg
       
     
v2_p.jpg
       
     
v1_p.jpg